Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:30 tot 11:30 uur via 043-3068067

Inloggen

Elearning Gewichtsconsulent

Inleiding

Wil jij mensen professioneel coachen naar een gezond en natuurlijk gewicht? Dan is deze opleiding de juiste keuze. Naast de benodigde (wetenschappelijke) kennis op het gebied van voeding leer je coachtechnieken die essentieel zijn om duurzame gedragsverandering en dus resultaten te behalen met jouw klanten. Je leert zowel om individueel mensen te coachen als in groepsverband. Na het met succes afronden van deze Elearning ontvang je het instituut diploma Gewichtsconsulent van de benVitaal Academy.
Let op het volgen en afronden van deze Elearning is niet voldoende om je aan te kunnen sluiten bij de BGN. Wanneer dit je doel is dan kun je de volledige opleiding volgen "Gewichtsconsulent (BGN erkend) kun je jezelf .

Inhoud

Tijdens deze Elearning ontvang je alle content die hetzelde is als de BGN erkende Gewichtsconsulent opleiding. Je doet alleen niet het extern BGN erkend examen en je kunt geen live lessen bijwonen. Je doorloopt het programma dus zelfstandig zonder studiebegeleiding. 
Naast de benodigde wetenschappelijke kennis leer je de competenties (vaardigheden) die jij nodig hebt om succesvol te zijn als Gewichtsconsulent.  Hierbij staan de volgende drie kerntaken centraal:
 1. Hoe je klanten coacht, begeleid en adviseert tot gedragsverandering op het gebied van voeding, beweging en leefstijl.
 2. Hoe jij cursussen, lezingen en workshops op het gebied van een gezonde leefstijl en leefstijlaanpassingen kunt maken en geven.
 3. Hoe je een succesvolle carrière kunt realiseren als Gewichtsconsulent/Voedingscoach.
Praktijk:
Tijdens deze opleiding zul je ook de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen. Je gaat bij minimaal 3 klanten een coachtraject uitvoeren. 1 oefencoachtraject bestaat uit 6 consulten. 

Doelstelling

Na het volgen van deze opleiding (E-learning) beheers je de volgende vaardigheden:
 • Je beheerst de kennis en de coachingsvaardigheden om op een professionele manier mensen te coachen naar duurzame gedragsverandering ten aanzien van voedingsgedrag.
 • Je beheerst de kennis en vaardigheden waarmee je op een goede didactische manier workshops en groepsbijeenkomsten kan organiseren en uitvoeren.
 • Beheers de vaardigheden om op professionele en zelfstandige basis jouw service als gewichtsconsulent succesvol te exploiteren.

Voor wie

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die op professionele basis mensen wil coachen op voedingsgedrag.

Aanvangsniveau

Er worden geen specifieke eisen gesteld ten aanzien van vooropleiding om aan deze opleiding deel te kunnen nemen. Er wordt wel vanuit gegaan dat de studenten een denk/werkniveau hebben conform niveau 4. Voor het deelnemen aan de opleiding dien je tevens aan de volgende criteria te voldoen:
 • Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om aan het praktijkexamen te kunnen deelnemen.
 • De Nederlandse taal voldoende te beheersen.
 • Beschikken over de basis digitale vaardigheden en in het bezit zijn of de mogelijkheid om gebruik te kunnen maken van een computer/internet 

Duur

7 maanden

Locatie / datum / tijd

Het kennisdeel van deze opleiding vindt plaats in de online leeromgeving van de benVitaal Academy. Dit bestaat uit video lessen, lezen van documenten, maken van opdrachten en vragen.

Studiebelasting

De studiebelasting bedraagt in totaal 407 uur.

Deze is opgebouwd uit:
 • 9 ondemand video lessen
 • Geschatte voorbereidingstijd 1 a 2 uur per les.
 • Uitvoeren en uitwerken van praktijkopdrachten 40 uur.
 • Zelfstudie 270 uur. Uitwerken portfolio 29 uur..

Examinering / certificering

Het examen ter afronding van deze opleiding (Elearning) bevat de volgende onderdelen: Kennistoets Beoordeling van uitgewerkte opdrachten (coachtraject)

Wanneer je de opleiding (Elearning) volledig doorlopen hebt en de opdrachten voldoende is beoordeeld en je de kennistoets hebt behaald dan ontvang je een instituut diploma van benVitaal Academy. 

Kosten / studiematerialen

€499,-

Dit is inclusief:
 • Verplichte cursusmaterialen
 • Gebruik online leeromgeving

Inschrijven Gewichtsconsulent opleiding in combinatie met NLLD subsidie

Let op: vergeet niet aan te geven op welke manier je de opleiding wilt afronden !
Kies een datum voor de inschrijving
  15-05-2024
  22-08-2024

Jouw overzicht

 • Duur7 maanden
 • AanvangsniveauGeen specifieke eisen ten aanzien van vooropleiding
 • Studiebelasting407

Daarom kies je voor benVitaal Academy

 • Flexibel
 • Betaalbaar
 • Leuk
 • Kwaliteit en erkenning

Aanvraagformulier mogelijkheid incompany training

Wanneer je onderstaande gegevens invult dan nemen wij z.s.m. contact met u op en informeren wat de mogelijkheden zijn

* verplicht in te vullen