Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:30 tot 11:30 uur via 043-3068067

Inloggen

Hartritme Variabiliteit Stress & Herstel

Inleiding

In de opleiding Hartritme Variabiliteit, stress en herstel zal jij worden opgeleid tot een volwaardige stress en herstel deskundige. Naast de één op één online coach en analyse gesprekken werk jij aan het creëren van een optimale arbeid en privé balans en ga jij zonder stress door het leven.

Inhoud

Deze opleiding is een mix van technologie, theorie en praktijk en is geschikt voor Leefstijlcoach, Personal Trainer en iedereen die stress de baas wil worden. Zo kan een leefstijlcoach de tools, de kennis en ervaring toepassen om het bewustwordingsproces bij de coachee te versnellen en inzichtelijk te maken, kan een personal trainer de kennis toepassen om de trainingsbelasting en herstel te monitoren en de medewerker in de organisatie leert hoe hij of zij balans vind rondom werkdruk, werkstress, vermoeidheid en herstel.

Doelstelling

De doelstellingen van de training Hartritme Variabiliteit, Stress en Herstel is om je inzichten te geven in je Stressniveau door te doen, ervaren en dat op jezelf te reflecteren. Hartritme variabiliteit ( HRV) is de fysiologische output van je autonome zenuwstelsel en de ideale biomarker om stress inzichtelijk te maken. Tijdens deze training leren we je de basis kennis die je nodig hebt om HRV beter te begrijpen en je eigen client en jezelf beter kunt begeleiden.

In de opleiding Hartritme Variabiliteit, stress en herstel zal jij worden opgeleid tot een volwaardige stress en herstel deskundige. Naast de één op één online coach en analyse gesprekken werk jij aan het creëren van een optimale arbeid en privé balans en ga jij zonder stress door het leven.

In deze opleiding staan de volgende drie kerntaken dan ook centraal:
 • Hoe jij zelfinzicht en reflectie toepast om jezelf te laten groeien.
 • Hoe jij technologie en data toepast om objectief met stress om te gaan.
 • Hoe jij leert over stress en herstel en dat we in onze wereld stress als een slechte biomarker zijn gaan zien.

Voor wie

Voor de Leefstijlcoach, Personal Trainer en iedereen die stress de baas wil worden

Aanvangsniveau

Er worden geen specifieke eisen gesteld ten aanzien van vooropleiding om aan deze opleiding deel te kunnen nemen.

Voor het deelnemen aan de opleiding dien je wel aan de volgende criteria te voldoen:
 • Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn
 • De Nederlandse taal (in woord en geschrift) voldoende te beheersen
 • Beschikken over basis digitale vaardigheden en in het bezit zijn (of in de mogelijkheid om gebruiken te kunnen maken) van een computer met internetverbinding, camera en microfoon.

Duur

De opleiding Hartritme Variabiliteit, Stress en Herstel duurt in totaal 6 maanden.

Locatie / datum / tijd

De opleiding Hartritme Variabliteit, stress en herstel wordt bij de benVitaal Academy volledig, online gefaciliteerd. De opleiding bestaat uit online lessen, toepassen in de praktijk en zelfstudie.

Online lessen

De opleiding bestaat uit zelfstudie in de leeromgeving waar je jezelf dan ook voorbereid op de online live lessen. De opleiding bestaat uit 3 online live lessen van 2 uur. Het betreft interactieve lessen waarbij de nadruk zal liggen op de vertaling van de praktijk naar de theorie en naar het eigen maken van diverse vaardigheden en competenties. Zo zal er gedurende de analyse aandacht zijn voor jouw eigen stress en herstel, slaap en fysieke activiteiten, komen er diversen vormen aan bod gericht op de praktische vertaling van de stof naar de begeleiding van jezelf en jouw cliënten en is er ruimte tot het stellen van vragen aan jouw docent. Wij verwachtten per les een adequate voorbereiding van de student

Zelfstudie

Zelfstudie gedurende de opleiding is vereist. Het leuke aan deze studie is dat je gaat werken met biofeedback, technologie en data. Eigen fysiologische Inzichten en het kunnen lezen van de data zijn een groot deel van de opleiding die plaats vind via het online leerportaal dat door de benVitaal Academy beschikbaar wordt gesteld. In dit online portaal vind je een overzicht van de planning, literatuur, (kennis)toetsen/ opdrachten, interessante documentatie, educatieve video’s, werkvormen en verwijzingen naar extra aanbevolen literatuur.

Oefenen in de praktijk

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is de vertaling van de theorie naar de praktijk.

Begeleiden van jezelf.
Gedurende de opleiding ga jij jezelf van biofeedback voorzien en leer jij hoe je ECG-technologie en data kunt inzetten om stress & herstel, slaap en fysieke activiteiten te vertalen naar leefstijlgedrag. Tijdens de opleiding zullen er drie consulten plaatsvinden. In deze begeleiding (van de docent) zal jij kennis en informatie over jezelf verwerven, de HRV-data leren lezen, hulpvragen analyseren en de begeleiding afstemmen aan de behoeftes.

Download hier het overzicht waarop de lesdagen en tijden zijn van de (online) live lessen

Studiebelasting

De studiebelasting bedraagt in totaal 40 uur.
Deze studiebelasting is opgebouwd uit:

Zelfstudie;
totaal 25 uur, circa 1,5 uur per week

Online live lessen en voorbereiding;
totaal 6 uur (2-uur per sessie)
Geschatte voorbereidingstijd: +/- 1 uur (evaluatie eigen HRV meting)

Praktische toepassing;
In totaal 4 metingen die varieren tussen de 24-uur en maximaal 72-uur. Tijdens deze praktische toepassing hoef je niks te doen. Alleen het dragen van de ECG-wearable is voldoende. Deze verzamelt gedurende de dag continu en real-time data. Hierdoor leer je zelf de data bruikbaar en effectief te interpreteren.

Voor de opleiding Hartritme Variabiliteit geldt een Praktijkplicht van 4 metingen. Voor de analyse en coaching die in het teken staan van het “lezen” van de HRV data (het oefenen van) geldt een verplichte online aanwezigheid.Examinering / certificering

De Hartritme Variabiliteit, Stress, Vermoeidheid & Herstel opleiding wordt afgesloten met theorie als praktijkexamen.
Het theorie examen bestaat uit een kennistoets
Het praktijkexamen bestaat uit het inleveren van praktijkopdrachten (het afnemen van de HRV- analyse bij je klant).

Wanneer zowel de theorietoets als de praktijkopdrachten (praktijkexamen) voldoende zijn beoordeeld dan ontvangt men het benVitaal Academy instituut diploma 

Kosten / studiematerialen

De kosten voor deze opleiding bedragen €989,- incl. cursusmaterialen, ECG-wearable, mobiele app & studiebegeleiding

Schrijf je nu in

Kies hieronder waarvoor je je wilt inschrijven
Kies een datum voor de inschrijving
  29-09-2023

Jouw overzicht

 • Duur6 maanden
 • AanvangsniveauMBO niveau 4
 • Studiebelasting40 uur

Daarom kies je voor benVitaal Academy

 • Flexibel
 • Betaalbaar
 • Leuk
 • Kwaliteit en erkenning

Aanvraagformulier mogelijkheid incompany training

Wanneer je onderstaande gegevens invult dan nemen wij z.s.m. contact met u op en informeren wat de mogelijkheden zijn

* verplicht in te vullen