bereikbaar van ma t/m vrij van 9:30 tot 11:30 uur. 043-3068067

Inloggen

Meest gestelde vragen NL Leert door scholingssubsidie

Kan iedereen gebruik maken van deze regeling?
Iedereen tussen 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd die actief is op de arbeidsmarkt. Deze regeling geldt zowel voor mensen die (nog) in loondienst werkzaam zijn als voor werkzoekenden. Ben je zelfstandig ondernemer of flexwerker? Ook dan kun je gebruik maken van deze mogelijkheid. Volg je op dit moment een voltijd studie? Dan val je niet onder deze subsidieregeling. 

Is de opleiding volledig kosteloos?
Ja met deze subsidieregeling is deelname volledig kosteloos. De opleiding is inclusief de benodigde lesmaterialen, documentatie en eventueel aangeboden examens.

Kan ik mij inschrijven voor meerdere opleidingen tegelijkertijd?
Ja dit kan, hoewel het wel haalbaar moet zijn dat je voldoende tijd aan de opleiding kan besteden. Deze verantwoordelijkheid ligt in eerste instantie bij de deelnemer zelf.

Binnen welke periode kan ik gebruik maken van deze subsidieregeling?
De opleidingen dienen binnen de periode van januari 2021 t/m 31 juli 2021 gevolgd en ook afgerond te zijn.

Zijn er consequenties, wanneer de opleiding door omstandigheden niet volledig afgemaakt wordt?
Wanneer de opleiding om welke reden dan ook niet wordt afgerond dan heeft dit geen financiële consequenties voor de deelnemer, maar wel voor de opleider. Dit is ook de reden dat wanneer we merken dat de deelnemer te weinig inspanningen verricht waardoor het aannemelijk is dat de opleiding niet binnen de gestelde periode afgerond wordt er contact opgenomen zal worden en er in overleg voor gekozen kan worden om de deelnemer uit te schrijven voor de opleiding.

Wat zijn de tijden waarop de online lessen gegeven worden en wanneer vinden deze plaats?
Op het moment dat de opleiding start kun je met de inlogcode voor de online leeromgeving van de benVitaal Academy starten met de opleiding. Hierin staat de content van de opleiding en ook de planning van de opleiding. Via deze omgeving kun je ook registreren voor de online lessen, wanneer dit een onderdeel is van je opleiding. Hier worden verschillende keuzes aangeboden en is ook de mogelijkheid om ondemand de les nogmaals te bekijken.

Ik heb me ingeschreven als "reserve inschrijving" wat gebeurd er nu met de inschrijving?
We hebben zoveel inschrijvingen binnengekregen dat de opleidingen momenteel vol zijn. Om kosteloos deel te nemen aan deze opleidingen moet men wel een toestemmingsverklaring inleveren en een kopie van ID (voor en achterkant) inleveren. Niet iedereen levert deze stukken tijdig aan, waardoor wij verwachten dat er weer plaatsen vrij gaan komen. Deze worden opgevuld met mensen die zich hebben ingeschreven als "reserve inschrijving" en hun inschrijving al compleet gemaakt hebben. Dus dat ze al wel alle benodigde documenten hebben ingeleverd. Wanneer je inschrijving compleet is als "reserve inschrijving" ontvang je een mail dat je inschrijving definitief is. Dit betekent dus dat je "reserve inschrijving" definitief is. Bij de startdatum zie je dan staan "reserve inschrijving". Wanneer er plaatsen vrijkomen en je kunt deelnemen aan de opleiding zullen wij contact opnemen over de startdatum.

Waarom hebben jullie een kopie van mijn ID (voor -en achterkant) nodig en wat gaat hiermee gebeuren?
Om met subsidie jouw kosteloos te kunnen laten deelnemen aan de opleiding(en) heeft de overheid en de instantie die controle uitvoert op de uitvoering (UVB) ons als opleidingsinstituut richtlijnen gegeven waar wij ons aan moeten houden. Dit is niet een eis die wij gesteld hebben. Wanneer je dit veilig wil doen en wil voorkomen dat er fraude gepleegd kan worden met deze gegevens dan verwijzen we je naar de onderstaande link naar de website met informatie hoe je dit zou kunnen doen.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/identiteitsfraude/vraag-en-antwoord/veilige-kopie-identiteitsbewijs

Mijn opleiding is gestart, maar ik weet niet waar ik kan starten en zie niks staan in mijn account?
Ga naar leeromgeving.benvitaalacademy.nl dan kom je op de inlog site van de online leeromgeving. Vul je emailadres in waarmee je jezelf ook hebt ingeschreven voor de opleiding en dan kun je op "wachtwoord vergeten" klikken. Met het wachtwoord wat dan naar je verzonden wordt kun je inloggen en staar de opleiding klaar. Let wel de opleiding is pas zichtbaar in de online leeromgeving op moment van startdatum. Ook is dit een andere inlog dan de inlogcodes die je ontvangen hebt van de benvitaal academy website. Met dit account zie je uitsluitend je inschrijving en je persoonlijke gegeven.